19.1.12

hati dan perasaan itu milik Allah,bukan kita.

kamu pernah berada di dalam situasi di mana org yg kamu syg declare dkt kamu dan cakap die syg dkt kamu?
kamu pernah ade dlm situasi di mana org yg ckp die sgt syg kamu,tetiba cakap die dah x syg kamu lg dah?
kamu pernah berada dlm situasi utk melupakan org yg kamu syg?yg kamu bg hampir seluruh hati ni dekat die?
tp kamu pernah x terpikir kenapa die senang2 cakap die xde perasaan kat kamu lg?
cm mane die blh let go kamu macam korang xpernah ade ape2?
well,the answer is simple,we dont own his/her heart.but Allah did.
perasaan syg ni mmg boleh berubah..
lagi2 perasaan antara kekasih yang belom sah lg..
bape ramai org yg kawin dgn 1st love die?
xramai kan?
sometimes,1st love is a lesson 2 u so that u can improve your weakness in your relationship for the second love.
dulu,aku selalu berangan utk ade 1 love only.
maksudnya,aku kawin ngn org yg 1st aku syg.
but at that time,i dont realise i dont own people heart!
pernah x terpikir yg Allah tarik balik perasaan korang 2 sbb Dia syg kat korg?
mungkin bila korang kapel,byk dosa yg korang dah lakukan...
God loves us sbb tu die x nak kita asyik buat dosa jep..
ntuhlah..
dlm 1 hubungan 2,yg paling penting ialah ko syg dia n dia syg ko.
well,this is from my point of view.so if you think otherwise,its your own opinion.
tapi,bg aku,dr rasa sayang 2 lah wujudnya kepercayaan.kesetiaan dan macam2 lagi lah.
once u dont love him/her,well all the other feelings will disappear.
korang dah x kan nampak lg dah baik orang 2.dan semestinya waktu tu lah nampak semua keburukan orang 2.
waktu tu baru rasa yang korang xserasi lah,die tu cmni lah cmtulah...
tapi,ni bg pihak org yg meninggalkn...cam ne pulak dgn orang yg ditinggalkan?
semestinya dorang akan rasa HEARTBROKEN.which hurts alot.
n time ni lah korang blh nampak betapa emosinya org yg ditingglkn blh jd..
macam xpikir ape dah..yg dia tao,die nak balik kat org yg die syg 2..
well,this only happen if u really love your ex!
kalau setakat main2,mesti xkan rase sakit patah hati 2~=)
tp,mcm mana pwn ko nak kat ex kau 2,macam mana ko try nak tipu diri kau yg korang still kapel,it wont change anything!
kalau org tu dah xsyg ko,ko just x leh nak paksa lg dah...
sbb 2,cam mane ssh pwn,ko kena jgk move on!
well,im saying this to myself.
aku pwn x tao ape yg aku merepek ni.
tp i kind of angry bila org x nak terima hakikat yang orang yg ko syg sgt 2,dah x syg ko!
walaupun ssh,plizs try!
maybe sbb aku rse aku try sgt33,n when somebody told me he/she cant,im kind of pissed.
aku boleh,so ko mesti boleh.
n plizs,dont blame your ex!
mesti ada sebab he/she leaved u...


p/s:ni entry xsedar diri.

2 comments:

Dcera Ismail said...

betul. :)
Allah yang ciptakan kita, Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk apa yang dicipta. ^^

[Dr Nu@r] said...

hihi. why2 jaja? anything happen to you? Yeay, you are kind of angry bird. :p