27.2.12

kisah antara ABC


i think so many times either to post this entry or not.
tp lepas pikir byk2 kali,aku pedulik ape!
bantai jep lah labu,,
this is just a STORY.
tipu if aku ckp xberkenaan dgn yg hidup atau yg mati!:P
lets just say yg benda ni berkenaan dgn yg hidup tp x mati lg!lalalaa
pasni,aku dah mls nak pikir pasal benda ni lagi dah!
a lot of things to do with limited time.
ENTRY NI PANJANG N MUNGKIN BERBISA.NAK BACA,JGN BANYAK BUNYIK!
buat muka comel dulu!:P
okie ceritanyee bermula mcm ni.
 A berkawan dgn B dan C dan 23huruf yg lain kan.
A itu lelaki. 
B dan C itu perempuan.owh ye,tambahan,C itu comel!
dorang mmg kawan baik lah...
owh,semua 26huruf ini mmg rapat antara 1 sama lain...
biasa dah spend time together about 2years jugak lah.
then nak dijadikan cerita,A couple lah dgn B.
well,of course C ni happy an!
dua2 kawan die!
kawan baik lak 2!
so she always be the one that solve their problem.well,maybe not always but ade lah!*ckpcmapejepakuni

C dan kawan baik die!ade 5org!lolz.

tp nak dijadikan cerita,
B jeles ngn C!
at the first place,C bengang lah.teros marah2 kat B kan.
sbb huruf2 yg lain tahu yg C syg X.*eceyh ‘X’ pulak!:P
lepas tu,kes ni macam senyap lah.
well,x tahu lah if B ade marah2 kat A ke ape ke.
idontgiveadamn!
eh,maksud aku, C don’t give a damn!hahahaa


adat org bercinta,mestilah selalu gaduh2 kan!
itu NORMAL!tp yg abnormal itu bila asal gaduh jep B pi petik name C!
maaflah,C bkn malaikat utk x rasa bengang!
tp kawan punya pasal,malas nak besar2kan!
tp C ni tak puas ati jgk lah...
A n B dua2 baik dgn die..
tp die jgk baik dgn other 23huruf!
selain dr A ni,die rapat dgn 8 huruf lain yg berjantina LELAKI!
and the way she treat A sama mcm die treat huruf2 yg lain 2!
so dia x tahu ape patut dia buat as a friend???
A ckp,jgn buat ape2,biar die settlekn..die suh C stick jd kawan die.

C pown,xkan tetbe nak buang kawan die camtu jep kan?
dgn alasan awek jeles xkan nak dump kawan sendiri?
come on lah!

tp C paham lah,perempuan kan.maybe patut kot B jeles ngn die.
tp C pon buntu.xtahu nak buat ape.
nak buat cmni,die mcm jahat ngn A.
buat cmtu,mcm jahat ngn B!
tp hakikatnyee,dua2 die syg!tp as a friend lah!
sbb C dah ade X!
yg buat C lg bengang,kenapa B ni mcm xkenal die yg sgt ssh nak syg kat org!
if C nak dkt A,C dah lama GODA si A 2!
hahahahaha
mmglah C sekarang dah xde pape dgn X tp ntuh..
cmne nak ckp?
good friends understand us!
best friends know about us!
xkesah lah,bila dah namanya kawan baik,mesti die sedikit sebyk blh tao kita ni mcm mane!
so,si C ni mcm bengang lah!kenapa si B mcm x paham?:'(

owh,nak dijadikan cerita lg,*mls nak panjang2 kan cerita.
dah ditakdirkan, B gaduh dgn C.
sbb ape?xpayah lah cerita sbb kalo tidak x,x abis2!
lgpwn cite lama.dah lapuk!:P
sejak C gaduh ngn B,C try lah avoid utk layan A sgt.
yelah,time still kawan pown dah macam org gila,ni kan bila dah x kawan.
C mls dah.
dgn harapan xde lah nama die dipetik lg kan!
mmg sedap put the blame on others!
tp at least,bawak cermin,tgk cermin itu!
C tao A terasa sbb C mcm layan nak x nak jep kan
tp what other option yg C ada?
nak act normal dgn A tp dpn B kne cover2?
tlglah!dr rasa normal,teros rasa mcm berscandal pulak bila nak kne rahsia2 ni.
so baik C ni diam n syp!
sbb since dr C gaduh dgn B pwn,she has a lot of things to handle.
byk sgt masalah!
n the biggest problem is to act NORMAL!
so C ni pown xdelah pikir sgt pasal kejelesan si B ni dkt die kan.


tp nak dijadikan cerita lg,
1 hari ni,A nk jumpa B.
since C ni,die dah xnak dah gado dgn B ni tao.n dgn D!
cmne ek,C ni extreme au!sekali gado,gado ngn 3org teros!
B,D ngn E!
tp punca nyee sbb E lah.
bkn lah E penyebab gado,tp stat dr E lah!*lantakkorglahphmkex!haha
lepas tu,C dah jumpa E.so bg C,buat ape nak gado2 ngn B dan D?
so C ni gi lah gigihkan diri die nak settlekan probs die ni.

tp die dah kesuntukan masa time 2!
time 2 die dah nak dekat masuk u!
so bila nak settlekn probs die kan?
masalah selesai bila A ckp die nak anto B balik hometown die!
so C ni dgn muka x malunya ckp lah nak anto sekali!
niat die satu jep,nak jumpa B!sbb time 2 kebetulan D anto meseg ckp nak jumpa!
C know the time have come where C should tell them,C don’t want 2 have any fight.
so C ni xpikir panjang,join lah A n B ni.
mungkin C ni bodoh kot x leh pikir!die just pikir,nak settle kan masalah ni.
sbb die pikir,kalau die x settlekan probs ni,maybe B n D akn sedih.
sbb C sssggtttt rapat dgn B n D.
awww!
tetbe C ni ckp ngn ak,yg die terasa die bodoh!
haahahahaa
maybe mmg C bodoh sbb pikir cmtu..maybe dorg hepy jep without C kan.
tp arghhh.past is past.tak payah nak menyesal!



so,C pown anto lah si B ni and jumpa B n D.
tp since that day,sbb something did happen tp ak mls nak cite pnjng2 kat cni.
C dah x layan A au.
sbb die dah peeennnaaatttt sgt B niasyik nak jeles ngn die jep!
ape2 die buat kat A,die bg alasan sbb A layan C cmni,A lebihkan C.A itu A ini.
tp dah mmg perangai si B tu xpernah rse die salah!
C pwn dah xnak dah involve dlm masalah rumah tangga dorang ni!
at the 1st place pwn mmg die xptt involve pwn.
spttnyee die just watak kecil jep dlm story dorg 2!
tp dpt heroin cm 2,xpasal2 C jd 2nd heroin!
ahahhahahaa
*ok.C terasa howt sekejap!



so C pown masuk lah u... and teroskn hidup die tanpa contact A.
C tahu tau yg A terasa dgn dia...sbb C selalu ckp die bz lah,nk wat itulah inilah bila A contact die.
tp C xnak sbb die A gadoh ngn B.
C xnak lah jadi punca org kapel clash ni an!
sbb C sedar dia ni xde pape pwn berbanding dgn si B 2.die xhowt,xlawa,gemuk smue.
so die xnak lah sbb diri die yg tah pape ni,dorg clash!
mcm syg sgt..:’)
tp bila dah namanya kawan ttp kawan!
bila orang 2 sgt baik dgn kita,xpernah buat apa2 kat kita,xkan kita sng2 nak sakitkn ati die?
maaf.mmg C buat mcm2 dkt B,D ngn E.
tp C ni sgt syg kwn die sebnrnyeee!*blusshhhh
tp ade certain time,she just need to hide her own feelings...
so C ni pown pergi lah anto wall post dkt A.
then Nampak lah A macam terasa kat C kan.so C lglah serba salah!
dia rasa mcm x patut sgt die treat A mcm 2!
A x salah pape pown...:(
xpatut ke C buat cmni?salah ke C rse cmni???
tp kan!
C just wall post A jep.tu jep!xde pown meseg ke ape ke!
ttttaaapppiii,
beberapa ari lepas 2,tetbe  A forward meseg kat C au.
time 2,C tgh xde mood tao.
sbb something happen.what happen?lets just C,him*bkn A n HIM yg
tahu!
tp C mmg tgh mood swing lah time 2!:’)
tetiba baca meseg yg A forwardkan 2,C terus tersentap!
B ckp something..ehem2~nak baca???:P
ok.acah jep.
ade lah.something yg wat C pikir,apelaahhh lg yg minah ni nak!
n meseg die 2 mcm C dah buat something yg sgt dasyat au!
at the 1st place,C ingt sbb C wall post A au!
tp xkan sbb 2??
smpi sekarang C x tahu lg ape yg die dah buat.
sbb C dah 1bln++ x contact A selain wall post 2.
then tetbe B ckp cmtu..
again,C bkn malaikat utk x rase bengang!
sorry 4 that!
tp C dpt tahu A clash ngn B pagi 2.
maybe die rasa C punca?
tp apa C dah buat?sobsss2



C Tanya A,nape clash dgn B?
then A bg something yg buat C phm lah npe A clash kan...
tp xperlu ckp ape something 2!sbb cian dkt B t..
C tnye guk A cam mana A blh tao pasal ape yg B dah buat kan.
jawapan die simple,”aku x buta it!”
tp bg C lah,bila kita xjujur ke or buat something yg bad,kalo Allah nak tunjuk,tunjuk jgk!
xde sape akan expect A akan buat mcm ape yg die buat ni!
sbb A ni mcm noob lah jgk!whahahahaa
*kejam
tp kan,cara B ni mcm die clash sbb C.
so C pown dah naik pening dah!
kenapa die nak put the blame on others padahal A dah terang2 kasi bukti yg sgt kukuh?
tp die nak salahkn C pulak!

omg!again,C bkn malaikat.
sbb 2 wujud entry ni!hohohohh

oklah,C nak kena buat tutor,she don’t want to think about this anymore!
TAPI,C just want to say sorry to that buddy because she cant be her good friend!
she did try.but then,this still happen.
and she dont want to think too much anymore.
she is getting older.
so she needs to act like older people!heh.



sgt panjang entry ni!
sory!:(


p/s:dont ask me anything lg dah.aku dah mls nak cerita.let this story end HERE!

8 comments:

tira azhar said...

D pun pening nak comfort B macam mana, tapi yg penting D suka kena peluk dengan C. mekasih C! :)

Nur Syuhada said...

Nasib aku paham -.-' Its not that complicated anyway, leave it to expert, then, the expert HERSELF will solve for you. I am the expert, need any help? Ngeh3.

naddhy92 said...

saba ye..:)

hariyani said...

sabar k saayang, aq baca aq pun pening..huruf2 yg sgt compilcated.. tp yg pastinya, C tu sgt COMEL !!! AWW :)

jaja said...

Sme2!:)

jaja said...

Hahahahhahaa.its ok syg!I knw I can rely on u utk bg idea2 bernas ni!:P tp ak dah mls dah nak pikir!*yeye jep

jaja said...

Mestilah syg!!jaja kan kuat!!:P

jaja said...

Ehem.si c ni ade kawan au!Y!y ni lgggg comel!n c syg sgt kt y ni sbb y ni 1 of people yg God bg utk bg c ni kuat bler jd bnde2 cmni!sbb die tao y mesti akn support die instead of hurt her!so c suh ckp kt y,c syg y sgt3!hik3.ce ko pndng cermin,y ade kat citu!:P